Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Back To Schedule
Saturday, November 1 • 18:45 - 20:15
Gaza: Vi vil ha frihet til å leve av eget arbeid!

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Israels blokade av Gaza dreier seg ikke om å ivareta den israelske befolkningens sikkerhet. Israels blokade dreier seg om å hindre Gazas befolkning i å bygge opp sitt eget samfunn, ydmyke dem og holde dem nede i hjelpeløshet, slik at de ikke skal kunne bli noen fri og selvstendig politisk kraft.

Derfor har Israel en nær total blokade av eksport fra Gaza. Israelsk marine har ødelagt Gazas viktige fiskerinæring, ved at den skyter på fiskerne, arresterer dem og tar båtene og garnene deres. Oslo-avtalen sa at de skulle få fiske inntil 20 nautiske mil fra land. Det har Israel systematisk gitt blaffen i. Våpenhvileavtalen fra 26. august utvidet grensen til 6 nautiske mil etter at den hadde vært presset helt inn til 3 mil. Men marinen angriper fiskerne flere ganger hver uke, også etter 26. august. Norske medier fortier det fullstendig. Selvsagt truer det ikke Israels sikkerhet om Gazas fiskere får drive sitt tradisjonsrike fiske utenfor Gazas kyst. Og det er nonsens at eksport fra Gaza til Europa truer Israels sikkerhet.

Israels bombing har også vært målrettet mot å ødelegge infrastruktur. Gazas befolkning skal holdes nede. Den skal hindres å utvikle et samfunn der folk lever av næringsvirksomhet og eget arbeid.

Fagforbundets Stein Guldbrandsen har besøkt Gaza flere ganger. På konferansen har han ferske inntrykk å formidle, etter tett kontakt med representanter i Gaza. Fagforbundet har engasjert seg sterkt i solidaritet med palestinerne., bl.a. gjennom sine 25 Palestina-ambassadører Den andre innlederen, Johnny Ingebrigtsen, er opptatt av at også fiskerne og deres organisasjoner bør knytte bånd og stille opp for sine kolleger i Gaza.

Arrangør: Ship to Gaza


Speakers
avatar for Stein Guldbrandsen

Stein Guldbrandsen

AU-medlem, Fagforbundet
Har vært i Gaza flere ganger, sist i august. Han har rykende ferske inntrykk å fortelle om. Han leder Fagforbundets 25 «Palestina-ambassadører».
avatar for Johnny Ingebrigtsen

Johnny Ingebrigtsen

Kystfisker
Møtte 2013-14 på Stortinget som vara for SV i Finnmark. Han er en sterk og klar talsmann for fiskerne og næringen. Hans klare tale omfatter også Gazas fiskere


Saturday November 1, 2014 18:45 - 20:15 CET
Møterom 2 (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo
  Europa brenner

Attendees (0)