Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Sunday, November 2 • 10:00 - 11:30
Stjålet frihet – stjålet barndom: Palestinske barn i Israelske fengsler

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Ifølge UNICEF sitter det til enhver tid rundt 220 mindreårige palestinere i israelsk fangenskap, de yngste helt ned i tolvårsalderen. De fleste av dem er fengslet etter å ha kastet stein mot israelske okkupasjonsstyrker på Vestbredden, en forbrytelse som kan straffes med inntil 20 års fengsel. 31 av barna i fangenskap var ved utgangen av august under 15 år gamle.

Går det virkelig an å tillate at barn blir arestert?

Møtet er en del av en større kampanje initiert av blant andre Palestinakomiteen, Seniorgruppen for Palestina, Fellesutvalget for Palestina og Kvekersamfunnet som iløpet av høsten skal sette fokus på temaet.

Vi viser filmen "Four Corners" før palestineren Emad El-Rozzi skal innlede. Temaer som spesielt blir tatt opp er:
- Hvordan påvirkes barna av å bli arrestert i så ung alder? Mange palestinere opplever iløet av sitt liv å bli arrestert. Hva gjør dette med samfunnet som helhet? Hvordan tillater vi at fengslingen fortsetter, til tross for regelverk og barnekonvensjoner som fordømmer arrestasjon av barn?

 Les intervju med Emad El-Rozzi på konferansens egen nettavisArrangør: Fellesutvalget for Palestina

Speakers
avatar for Emad El-Rozzi

Emad El-Rozzi

Emad El-Rozzi er selv fra Gaza men bor nå i Norge hvor han jobber med en doktorgrad. Han har spesialisert seg i temaet barn og traumer.Sunday November 2, 2014 10:00 - 11:30 CET
Sal D (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo

Attendees (0)