Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Back To Schedule
Friday, October 31 • 18:30 - 20:00
Blir 2015 et klimavalg - og hvorfor?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Fredag 31. oktober ferdigstilles sammendraget av den femte hovedrapporten fra FNs klimapanel. Budskapet er tydelig: Utslippene øker og vinduet for å unngå de mest dramatiske konsekvensene av klimaendringene er i ferd med å lukkes. Skal vi begrense oppvarmingen til to grader, kreves det handling på alle nivåer.

I stortingsvalget fikk miljø- og klimasaken til slutt langt større plass enn de store fossilpartiene hadde planlagt før valgkampen. I de fleste partiene er det nå sterke selvransakelsesprosesser, og vi kan håpe på en ny og bedre klimapolitikk.

En av årsakene var mobilisering for klima og miljø langt ut over de tradisjonelle miljøbevegelsene, der både fagbevegelse og kirke hadde viktige roller. Mye tyder på at dette samarbeidet kan vokse seg sterkere fram mot kommunevalget og klimatoppmøtet i 2015.

Kan en ny miljøbølge vise seg i kommunevalget 2015? Hvordan skal vi få det til? Hva kan vi lære av feil og suksess ved stortingsvalget 2013? Hvor viktige er klimajobber som alternativ til fossiljobber?
Arrangør: Klimavalgalliansen

Speakers
avatar for Arild Hermstad

Arild Hermstad

Leder, Fremtiden i våre hender
AR

Audun Randen Johnson

Energi- og klimarådgiver, Naturvernforbundet
avatar for Maria Sand

Maria Sand

forsker CICERO Senter for klimaforskning
avatar for Andreas Ytterstad

Andreas Ytterstad

Concerned Scientists Norway
Forfatter av håndboken "100.000 klimajobber"


Friday October 31, 2014 18:30 - 20:00 CET
Sal D (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo

Attendees (0)