Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Friday, October 31 • 18:30 - 20:00
Høyreekstremisme - trusselen vi fortsetter å glemme

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

På dette møtet vil innledere fra Ungarn, Tsjekkia og England dele sine erfaringer om utviklingen av høyreekstremisme i Europa i dag.
Bildet vi ser er urovekkende: I flere land er høyreekstreme grupper på fremmarsj, og støtten til disse gruppene øker. I Hellas og Ungarn sitter de nazistiske partiene Gyllent Daggry og Jobbik i regjeringene og i EU. Gyllent Daggry er blant annet kjent for å overfalle utlendinger på gata. I tillegg har høyreradikale partier som Frankrikes Front National og Storbritannias UKIP blitt sine lands største partier i EU.

De høyreekstreme jobber på tvers av landegrenser. Det kjente angrepet på Showan i Malmø var utført av medlemmer fra Svenskarnas Parti, som akkurat hadde returnert etter å ha kjempet for Svaboda i Ukraina. I tillegg til politiske partier har andre høyreekstreme grupperinger styrket seg på tvers av grensene i Europa. I Tsjekkia samler stadig nynazistiske grupperinger seg i voldelige demonstrasjoner mot romfolket. I Norge kjenner vi til grupper som Nordfront, som samarbeider med søsterorganisasjoner i andre land.

Hvordan er egentlig situasjonen i Europa? Og hvorfor vet vi så lite om den? En skulle ikke tro at høyreekstremismen er på fremmarsj i Europa når man leser mediene. Kom på møtet og hør på folk som selv har vært vitner til denne utviklingen.
Arrangør: Antirasistisk Senter, Radikal Portal, Ungdom mot rasisme

Speakers
MB

Miroslav Broz

Aktivist, Konexe
Aktivist i organisasjonen Konexe som kjemper for romfolkets rettigheter i Tsjekkia.
CM

Christian Molstad

Statsviter
statsviter og bor i Budapest, der han tar en master i minoritetsstudier ved Eötvös Loránd University.
avatar for Hazel Nolan

Hazel Nolan

National campaigns organiser, Hope not Hate
National campaigns organiser i den engelske organisasjonen Hope not Hate, som motarbeider hatgrupper og ekstremisme i det engelske samfunnet.
avatar for Shoaib Sultan

Shoaib Sultan

Rådgiver, Antirasistisk senter


Friday October 31, 2014 18:30 - 20:00 CET
Sal C (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo

Attendees (0)