Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Back To Schedule
Saturday, November 1 • 12:00 - 13:30
Stormøte: Veier ut av krisa

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Jeg tenkte: Nu er det noget som hender. -
Vår tid er forbi - Europa brenner!
- Arnulf Øverland, Du må ikke sove

Europa gjennomlever sin dypeste krise siden 30-tallet. Det som begynte som en økonomisk krise har for mange slått over i en humanitær og politisk krise. Lønningene kuttes, opparbeidede rettigheter fjernes, arbeidsplasser fjernes, folk settes på gata og offentlig eiendom privatiseres – alt under dekke av å løse krisa. Demokratiet settes til side og motstand og alternativer kriminaliseres. Det er ikke lenger bare en kamp mot krisa, det er også blitt en kamp mot krisepolitikken, for frihet til arbeid, velstand og politisk deltakelse.

Veier ut av krisa handler om alternativer til den krisepolitikken som er satt i verk. Møtet vil bidra til å belyse den motstandskampen som føres i land som Hellas, Spania og Portugal, hvordan den peker fram mot et alternativ, hvilke hindringer den møter og hvordan den kan overvinne disse. Som kreditor kan heller ikke Norges rolle underdrives, vi vil derfor også se nærmere på hvordan vi, som sosiale bevegelser, kan bidra inn i denne kampen – både hjemme og der ute.

Aleksis Tsipras, leder av Syriza har på grunn av den politiske situasjonen i Hellas avlyst alle utelandsreiser og kommer ikke til globaliseringskonferansen i år. I stedet kommer hans partikollega Maria Triantafyllou.  

Arrangør: Norges Sosiale Forum

Speakers
avatar for Ellen Engelstad

Ellen Engelstad

Forfatter og redaktør for Manifest Tidsskrift.
avatar for Benedikte Pryneid Hansen

Benedikte Pryneid Hansen

Leder, Attac Norge
Hansen har vært engasjert i Senterungdommen og Senterpartiet og i Ungdom mot EU. I Senterungdommen har hun blant annet vært internasjonal leder. Hansen var leder for Attac Norge fra mars 2010 til mars 2014. I november 2013 ble hun også valgt inn i Nei til EUs arbeidsutvalg som... Read More →
avatar for Felipe Van Keirsbilck

Felipe Van Keirsbilck

Generalsekretær i CNE (CSC) (Belgia)
avatar for Pascoe Sabido

Pascoe Sabido

Researcher and campaigner, Corporate Europe Observatory
Researcher and campaigner in Corporate Europe Observatory (CEO). CEO is a Brussels based research and campaign group working to expose and challenge the privileged access and influence enjoyed by corporations and their lobby groups in EU policy making.   This corporate capture... Read More →

Artists

Saturday November 1, 2014 12:00 - 13:30 CET
Sal A (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo

Attendees (0)