Loading…
Dato for årets konferanse er 30. oktober til 2. november. Globaliseringskonferansen er Norges største politiske verksted, hvor over 60 organisasjoner, innen fag-, miljø-, kvinne-, freds- og solidaritetsbevegelse deltar.
Back To Schedule
Saturday, November 1 • 10:00 - 11:30
#impunity - Israels frie hender

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Tidligere i år pekte en rekke organisasjoner og flere norske advokater gjennom kampanjen #StopImpunity på Israels straffefrihet, og vi spør nå hvordan det er mulig å helt åpenlyst bryte menneskerettighetene og ignorere FN-resolusjoner uten reaksjoner fra omverdenen. Vi ønsker å trekke frem sionismen som den drivende kraften i det israelske prosjektet. Situasjonen i Midtøsten er resultat av en villet politikk, drevet fram over lang tid av en rasistisk og nasjonalistisk politisk ideologi. Dette har lenge vært svært underkommunisert, is tor grad fordi kritikk av staten Israel helt konsekvent blir stemplet som antisemittisme.

Med dette som bakteppe vil vi se på hvilke muligheter som finnes for å bidra til endring.
Det kan idag være vanskelig å skille mellom solidaritet og veldedighet. Vi vil snakke om denne forskjellen og belyse hvorfor solidaritet er riktig. Det palestinske ikke-voldelige initiativet BDS (boikott, deinvesteringer og sanksjoner) vinner terreng internasjonalt. Vi ser på boikott som virkemiddel. Kan vi snakke om boikott som solidaritet i praksis?Arrangør: Palestinakomiteen i Norge, LO i Oslo

Speakers
avatar for Max Blumenthal

Max Blumenthal

Journalist
Amerikansk journalist. Har med boken "Goliath: Life and Loathing in Greater Israel" fra 2013 skapt både begeistring og kontroverser med sin skarpe kritikk av Israel.
avatar for Kjell Brygfjeld

Kjell Brygfjeld

Advokat, Advokatforeningen
Sitter i menneskerettighetsutvalget i Advokatforeningen. Sammen med flere kollegaer anmeldte han krigskabinettet som angrep Gaza i 2008/2009.
avatar for Lars Johnsen

Lars Johnsen

1. nestleder, Norsk Tranportarbeiderforbund
1. nestleder i Norsk Tranportarbeiderforbund og har lang fartstid i norsk fagbevegelse.
avatar for Mazin Qumsiyeh

Mazin Qumsiyeh

Kristen palestinsk professor, forfatter og aktivist som over lang tid har dokumentert den palestinske ikke-voldelige motstandskampen og arbeidet for en en-statsløsning for dagens Israel og Palestina.
avatar for Bassim Tamimi

Bassim Tamimi

Organisator av den berømte ikke-voldelige motstanden mot okkupasjonen i Nabi Saleh på Vestbredden.


Saturday November 1, 2014 10:00 - 11:30 CET
Sal C (Folkets hus) Oslo kongressenter, Youngs gate 11, Oslo

Attendees (0)